‘Double Chin’ Degil! 5 Perkara Anda Boleh Lakukan Untuk Hilangkan Lemak Berlebihan Pada Dagu.

Oh no! Double chin has arrived?! Yes, yes, Donna tahu semenjak Perintah Kawalan Pergerakan ini, kebanyakkan daripada kita mula rajin memasak. Macam-macam menu dah cuba memasak. From delicious meal to dessert!

Of course, bila dah masak, sudah tentulah dimakan sekali! Tak pasal-pasal naik double chin. Oh no! Anda mesti tidak gemar apabila sudah bersenam dan diet tapi still  ada double chin.  Double chin ini susah juga nak hilang dan selalunya kita kalau pakai tudung punyalah berusaha nak sembunyikannya.  For that, Donna nak share pada anda  tips yang  boleh digunakan untuk mengurangkan double chin

Betulkan ‘Posture’ Duduk 

Mungkin susah nak percaya posisi duduk memainkan peranan penting untuk mendapatkan leher yang runcing dan mengurangkan double chin. Ianya bukan sahaja untuk mengelakkan sakit belakang tetapi mampu untuk mengurangkan double chin.

via GIPHY

So ladies, letakkan kepala terlalu rendah ianya akan menghasilkan double chin disebabkan otot muka menjadi lemah dan hilang keanjalan pada kulit wajah. Ubah posture duduk anda dengan mengangkat kepala lebih tinggi supaya dapat menarik kulit wajah itu.

Kunyah Gula Getah

Menguyah gula getah ni boleh dianggap seperti melakukan senaman pada wajah. More than that, research menyatakan jika anda mengunyah chewing gum selepas makan ianya membantu anda merasa lebih kenyang dan mengelakkan dari makan snek tambahan. But, kena lah ambil gula getah yang sugar-free so tiada kalori tambahan!

via GIPHY

Kurangkan Pengambilan Sodium dan Gula

Pengambilan sodium yang banyak hanya akan menyebabkan muka anda kembung dan hanya akan menambahkan double chin. Ianya menyebabkan muka kelihatan gemuk dan cara yang terbaik adalah dengan mengurangkan pengambilan sodium dan gula. Elakkan dari makan mi segera yang berlebihan sebab ianya mengandungi kandungan sodium yang sangat tinggi.

via GIPHY

Tiup Belon

Tiup belon ni boleh jadi sebuah senaman untuk muka kerana ianya menggunakan otot muka untuk meniup belon. Jadi ianya membantu untuk menguatkan otot muka dan membakar kalori di wajah anda! Ajak anak-anak atau rakan meniup belon bersama. At the same time, dapat mengurangkan stress!

via GIPHY

Senyum Selalu

Ni adalah perkara yang paling penting kerana bukan sahaja dapat menyebarkan positiviti tetapi ianya juga dapat mengurangkan double chin. Mungkin anda tidak confident kerana tak nak pipi Nampak kembang tapi sebenarnya senyuman mampu menegangkan kulit wajah ! So ladies, smile! Jangan malu untuk senyum selalu.

Donna harap article ni dapat membantu anda untuk mengurangkan masalah double chin tu. Rajin-rajinlah amalkan tips ni selalu. Semoga berjaya!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber:Brightside

Tags: , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna