Currently Browsing: Santai Donna

Jangan Sampai Terjerat! Ini Tip Paling Senang Untuk ‘Detect’ Agensi Pelancongan Palsu

Musim cuti sekolah dah berlalu, mungkin ramai yang mengambil peluang bercuti pada awal tahun baru untuk mengurangkan kepadatan di sesuatu tempat. Bila dah masuk awal tahun ni memang banyak agensi pelancongan yang menawarkan pakej-pakej percutian atau tawaran murah yang membuatkan anda tidak perasan sebenarnya sudah terjerat dengan penipuan. 

CONTINUE READING

Nak Cipta Gambar Paling Epik Di Instagram? Jom Menikmati Panorama Alam Hutan Pinus Indonesia

Siapa cakap bercuti ketika musim hujan tak best? Memang benar ia agak berbahaya dan harus lebih berhati-hati tetapi ada banyak lokasi menarik yang anda harus lihat dan teroka bersama rakan-rakan. Antaranya adalah Hutan Pinus di Indonesia yang wajib anda lawati! 

CONTINUE READING

Jom Cipta Percutian Mencabar! Sewa ‘Jeep’ Untuk Ikuti ‘Lava Tour Merapi’ Memang Terbaik

Dah bosan dengan percutian yang terlalu santai? Mahu kan sesuatu yang lebih ekstrem dan mencabar? Untuk pengetahuan anda kini Jogjakarta semakin mendapat tempat di hati pelancong terutamanya daripada Malaysia. Bagi pasangan yang baru sahaja berkahwin mungkin Bali adalah tempat kegemaran untuk dikunjungi, tetapi tidak lagi sekarang. 

CONTINUE READING

Tercari-Cari ‘Port’ Paling Best Untuk Hilangkan Stres? Jom Lawati ‘Water Castle’ Di Taman Sari

Tak kira golongan muda ke yang berusia, pasti anda akan lalui saat sukar sehingga membuatkan anda berasa stres dan tertekan. Mungkin sudah tiba masanya untuk anda mengambil off day untuk berhenti seketika daripada kesibukan di pejabat dan mula rancang untuk bercuti atau melancong ke sesuatu tempat.

CONTINUE READING

Jimatkan Minyak Kereta Anda! Jom Belajar 5 ‘Driving Hacks’ Ni Betul-Betul

Bila tak ada kereta susah nak bergerak ke mana-mana, tapi bila dah pakai tinggi pula maintenance  kena bayar setiap bulan. Donna faham ramai di antara anda yang mengalami masalah apabila berkereta tambah lagi isu minyak cepat habis sedangkan rutin penggunaan kereta sama je. 

CONTINUE READING

Kecoh Tentang Umrah DIY & ‘Backpacker’, Sebenarnya Boleh Ke Tak?

Erti kata lain, daripada A hingga Z semua urusan diatur sendiri. Tiada mutawwif atau pegawai yang akan menguruskan seperti syarikat travel lain dan kalau kita google umrah DIY pun dah banyak confession rakyat Malaysia buat umrah guna cara ni, siap bagi tip lagi. Tapi, pernah tak anda terfikir umrah cara ini dibenarkan atau tidak?

CONTINUE READING
Donna