Currently Browsing: Santai Donna

Tiram, ‘Susu Dari Laut’ Korea Selatan

Sebut tiram mesti ada yang terbayang set tiram yang dihidangkan dalam filem Mr.Bean tu kan? Sememangnya tiram lebih enak jika di makan secara mentah. Ia dikenali sebagai ‘susu dari laut’ kerana kaya dengan nutrien dan protein. Kandungan zinc dan kalsium di dalam tiram boleh merawat mata yang penat, mencantikan kulit dan meningkatkan kebolehan belajar.

CONTINUE READING

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING

Macam Mana Nak Bawa Stok Ubat Bila Bercuti Ke Luar Negara?

Bagi pesakit darah tinggi, ubat-ubat darah tinggi memang memerlukan preskripsi. Jadi anda boleh mengikuti arahan yang berkenaan di atas ketika bermusafir ke luar negara. Apa pun, jangan jadikan kesihatan satu penghalang untuk anda travel ke luar negara cuma perlu beringat kesemua 6 langkah yang disenaraikan sebelum pergi melancong. Tak nak la nanti waktu bercuti jadi pengalaman pahit.

CONTINUE READING

Siap Bertemakan Barbie Dan Hot Wheels Lagi! Jom Bawa Anak-Anak Datang Ke Sini

Sebagai seorang ibu, mesti anda pernah terdetik dalam hati seperti situasi di atas betul tak? Tambah pula sekarang dah nak mula musim cuti sekolah, anak-anak pun mula rasa seronok dan tak sabar untuk menghabiskan cuti mereka dengan aktiviti di luar. Haa tak perlu risau dah kerana Donna akan berkongsi pada anda semua satu tempat menarik yang tidak asing lagi di Ipoh Perak, iaitu taman tema Lost Wolrd of Tambun (LWOT).

CONTINUE READING

Jangan Menyesal Kalau Pergi Ipoh Tak Cuba 3 Jenis ‘Street Food Famous’ Ni

Ayam akan dikukus sehingga isinya lembut dan sedikit rasa kenyal apabila digigit. Dan taugeh pula adalah hidangan yang menambah tekstur ranggup apabila dimakan bersama ayam kukus. Jangan risau bagi tak nak makan dengan nasi anda juga boleh pilih untuk dimakan bersama kuey teow sup. Umpph sedapnya! 

CONTINUE READING

Dah Sampai Istanbul? Ini 10 Buah Masjid Paling Indah Yang Wajib Anda Lawati

Memang tidak dapat dinafikan Turki merupakan antara negara terkenal dan megah dengan keindahan tempat bersejarah serta bangunan ikonik yang berperanan sebagai fungsi perkembangan agama Islam. Salah satu bukti adalah binaan masjid yang terdapat di sana, bagi para musafir di Istanbul mungkin ini peluang anda untuk merasai sendiri pengalaman solat di masjid yang penuh dengan bersejarah.

CONTINUE READING
Donna