Currently Browsing: Kolaborasi

Ini Perkara Paling ‘Asyik’ Anda Boleh Lakukan Untuk Sambut Anniversary

Percaya atau tidak sesetengah pasangan memandang remeh soal sambutan ulang tahun perkahwinan masing-masing kerana merasakan ianya bukanlah sesuatu yang penting. Ada yang terpinga-pinga mengira angka jika ditanya secara spontan tarikh ulang tahun perkahwinan mereka. Eh, jangan begitu! Sebab pakar sendiri yang menyarankan pasangan untuk meluangkan masa menyambut anniversary ni tau. Ha, penting sangat ke?

CONTINUE READING

Begini Rupanya Nak Maintain Stylo Walau Anak Dah Berduyun

Bila dah masuk ‘zon mak-mak’, anak pun sedang membesar..kadang-kala penampilan diri tidak terjaga. Kami faham, bukannya tak nak jaga tapi dek kerana kesuntukkan masa, perkara ‘remeh’ sering diabaikan. Perkara ‘remeh’ ni boleh jadi big issue satu hari nanti bila anda sendiri yang malu untuk keluar rumah berjumpa rakan yang lain. 

CONTINUE READING

Lain Dari Yang Lain, Mi MAGGI® Goreng Kerabu Seafood Kelantan Untuk Seisi Keluarga!

Impian untuk masak setiap hari kadang-kala merumitkan dek kerana kekangan masa. Bayangkan bila balik rumah hari dah senja. Anda pula sibuk melayan karenah anak yang belum mandi, ada pula yang merengek kelaparan sambil anda berperang dengan kuali memasak di dapur. Haih, yang tahu je tahu perasaan ni. Hiks! Tapi jangan mengeluh, kerana percayalah momen ini yang pasti dirindui saat anak sudah besar membawa haluan sendiri.

CONTINUE READING

Tempat Kerja Lebih Banyak Di Buli Atau Berdrama?

Persoalannya adakah ini satu suasana yang sihat? Kalau dilihat semula, semua tempat kerja akan ada ragam dan drama, tak kira lah dengan boss, rakan sekerja, department sebelah atau pengawal keselamatan dan lebih teruk lagi dengan tukang sapu pun ada masalah. Cuma bagaimana cara kita mengawal ragam dan drama di suatu tempat kerja tu. Kita mudah melenting ke, buat tak tahu je ke atau overthinking dengan sesuatu perkara.

CONTINUE READING

Tegang & Gebu! Jom Sertai Peraduan Rawatan Wajah Donna!

Perasan tak makin umur kita berusia, pipi wajah makin kendur atau jatuh. Bukan tu je, kedutan pada wajah pun mula jelas kelihatan, alahai! Suami kat sebelah pula maintain handsome, nanti orang kata kita ni mak suami kita pula. Tak nak! Tak nak! Tak nak!

CONTINUE READING

Cara Pembahagian Harta Si Mati, Wajib Ikut Faraid Atau Diagih Sama Rata?

Waktu ni, tak ada dah istilah pertalian adik-beradik, semua inginkan hak yang sama rata. Hal ini terjadi apabila merujuk kepada kes faraid yang sering terjadi dalam kalangan masyarakat Islam Malaysia kini. Isunya bermula apabila sebuah keluarga besar mula berebut dan tidak ada kata sepakat untuk memperoleh pemilikan harta pusaka si arwah.

CONTINUE READING
Donna