Currently Browsing: Makan Mana?

Kuih Tradisional ‘Terbang’ Ke Australia Tarik Minat ‘Mat Saleh’

“Harga kuih di Malaysia mungkin masih lagi murah kerana bahan masakan mudah dapat tapi disini harga agak mahal sedikit memandangkan santan pun agak mahal jadi, harga sebekas kuih bagi setiap kuih sebanyak 10 dolar,” jelasnya.

CONTINUE READING

Mamak Ini Ada Menu Maggi Goreng Milo, Ada Yang Nak ‘Try’?

Baru-baru ini sebuah restoran viral di laman sosial sebab menghidangkan menu yang pelik tapi benar. Sebelum ini mereka pernah terkenal dengan Roti Canai KLCC dan Milo Cheese. Tengok gambar pun dah tahu menarik gila cuma yang milo cheese itu tak pasti la kita nak cuba atau tidak.

CONTINUE READING

Apa Kena Buat Supaya Hujung Bulan Anda Sekeluarga Tak Makan Pasir

Ha, bila dah beli barang dapur itu jangan pula tidak masak. Ada yang berpendapat untuk masak makanan untuk bekalan seminggu pada hujung minggu. Apabila anda masak dengan air tangan sendiri, anda lebih teliti mengenal pasti bahan di dalam masakkan. Anda  pun boleh kawal nutrisi makanan yang anda beri kepada anak-anak anda.

CONTINUE READING

Tak Ada Penjualan Tepung Pelita Paya Jaras Untuk Ramadan 2020

Teksturnya lembut, rasanya manis dan cair di mulut membuatkan ramai yang ‘ketagih’ dengan kuih ni. Sayangnya, berita buruk untuk penggemar Tepung Pelita Paya Jaras kerana penjualan untuk Ramadan 2020 tiada akibat penularan wabak COVID-19. Seriously?

CONTINUE READING

Asyik Makan Tempat Sama Je! 3 ‘Port’ Terbaik Makanan ‘Western’ Di Kota Damansara

Asyik-asyik makan tempat yang sama, haa sekali sekala mesti nak try juga tempat baru dan hidangan yang lain daripada yang lain betul tak? Buat penduduk di kawansan Kota Damansara, kali ini Donna akan kongsikan pada anda 3 tempat paling terbaik untuk anda cuba makanan ‘western’ di sana. 

CONTINUE READING

Cara Cincang Bawang Paling ‘Perfect’ Tanpa Menangis, Kaum Wanita Patut Cuba!

Kalau anda tanya mana-mana wanita, bab memasak yang paling menarik adalah ketika menumis betul tak?  Ini kerana bau bawang yang dimasukkan ke dalam kuali bersama minyak panas membuatkan aromanya naik satu dapur.

CONTINUE READING
Donna