Currently Browsing: Donna Tasty

5 Tips Untuk Masak Rendang & Tahan Lama

Bagi yang newbies dan mana yang beraya berjauhan dengan family tu dan nak mencuba untuk memasak rendang, you guys boleh gunakan tips ini untuk selamat.

CONTINUE READING

Panaskan Lauk Raya Sampai Berhari-Hari, Ramai Tak Tahu Bahayanya Bila…

Ada sebab kenapa tak boleh panaskan lauk yang berasaskan sayur-sayuran terlalu kerap. Ini kerana, gizi dan khasiat sayur boleh hilang terutama bagi makanan yang mengandungi vitamin C dan B. Jadi, maksimum nak panaskan lauk bersayur ialah

CONTINUE READING

Tahukah Anda, Susu Dalam Tin Sebenarnya Bukan Susu? Ini Penjelasan Doktor

Susu dalam tin sangat popular dan digunakan di dalam masakan ataupun minuman yang dihasilkan dari pelbagai negara namun adakah ini benar-benar susu?

CONTINUE READING

Pertama Kali Jadi Perantau? Ini 5 Menu Anda Boleh Masak Hari Raya Ini

Kalau ada yang rindu nak balik utara, buatlah laksa. Cara nak buat pun mudah dan boleh tahan sampai malam. Jadi, tak ada istilah kebulur di hari lebaran ya kawan-kawan.

CONTINUE READING

Bila Rebus Telur, Macam Mana Nak Tahu Tekstur Dalam Dah ‘Perfect’?

Sekarang ni, jangan pening-pening dah guys! Sekarang ni kami ada tip untuk masak telur rebus untuk pelbagai jenis tekstur. Jom kita lihat berapa lama memerlukan telur separuh masak.

CONTINUE READING

Ingat Semua Ikan Boleh Dimakan Ke? Hati-hati Dengan 5 Jenis Ikan Ini!

Donna mengerti, apabila kita meluangkan masa lebih banyak di rumah bersama keluarga, mesti ada yang gemar dan rajin memasak pelbagai jenis menu. Dari masakan kampung sehinggalah western. Tak cukup dengan itu, rajin pula dengan membuat pemanis mulut! Well ladies, masak, masak juga, hati-hati dengan 5 jenis ikan yang mungkin boleh jejaskan kesihatan sesetengah kita!

CONTINUE READING
Donna