Currently Browsing: Kecantikan

Apa Nak Buat Bila Rambut Mengembang Macam Pontianak Sampai Suami Lari!

Memandangkan rambut anda bakal terdedah dengan sinar ultraviolet secara dapat merosakkan rambut dan kulit kepala. Bagi mengatasi rambut kering, gunakanlah masker gel lidah untuk memperbaiki kerosakkan.

CONTINUE READING

Oh Ni Caranya! Kekal Langsing Dan Cantik Persis Wanita Thailand

Senang je kan? Kalau anda berjaya langsing ikut petua ni, jangan lupa kongsikan pada Donna okay? Selamat mencuba!

CONTINUE READING

Apa ‘Function’ Pakai Gincu Kalau Mulut Dah Tutup Dengan ‘Mask’?

Sebenarnya, walaupun tak nampak bahagian bibir semasa memakai mask, namun anda digalakkan untuk menggunakan pelembap bibir bagi mengelakkan bibir kering dan mengelupas. Bila dah tebal di bahagian mata, anda boleh la pilih soft pink atau merah untuk menambahkan warna bibir.

CONTINUE READING

3.8 Million Wanita Menderita Dengan ‘Breast Ironing’ Elak Risiko Mangsa Seksual

Demi mengelak risiko daripada menjadi mangsa seksual, budaya ini diwujudkan. Budaya yang menyakitkan kepada kaum wanita dan melawan lumrah semula jadi bagi wanita!

CONTINUE READING

“Jangan Sedih, Gemok Boleh Kurus…” – Zulin Aziz Bagi Nasihat Tentang Penampilan

Menurutnya, jangan kita bersedih bila memiliki kulit hitam kerana kulit hitam boleh putih, badan gemuk boleh kurus dan muka berjerawat boleh hilang. Paling penting kita sayang diri kita dulu, jangan hiraukan kata orang.

CONTINUE READING

5 Tip ‘Make Up’ Yang Sesuai Untuk Raya Ini

Walaupun raya tahun ini kita tidak banyak bergerak, namun itu bukanlah merupakan satu alasan untuk kita tidak melaram ya ladies!

CONTINUE READING
Donna