Currently Browsing: Karier

Tempat Kerja Anda Cukup ‘Sihat’ Ke?

Setiap hari pergi kerja, tapi pernah tak anda terfikir tentang aspek ‘tempat kerja sihat’? Haa bila bercakap sahaja tentang kesihatan mungkin ramai yang faham tentang kesejahteraan tubuh badan, mental dan fizikal. Tapi ramai yang terlepas pandang untuk menitikberatkan soal kesihatan di tempat kerja. Perasan tak, kadang-kadang kita berasa malas dan tiada mood untuk pergi, dan setiap hari menghitung bila nak cuti atau masuk gaji?

CONTINUE READING

5 Sebab Mengapa Bank ‘Reject Loan’ Rumah Anda

Rancang dah lama nak beli rumah, tapi bila dapat sahaja keputusan daripada pihak bank kena ‘reject’ siapa tak sakit hati betul tak? Tambah lagi buat pasangan yang sudah lama berkahwin dan ingin mempunyai rumah sendiri bersama anak-anak memang sedih hati rasanya.

CONTINUE READING

Takut Poket ‘Kering’? Ini Tip Untuk Menyelamatkan Anda Daripada Tiada Duit

Sesetengah orang, awal bulan lagi dah ‘poket kering’ disebabkan bayar segala komitmen dan perbelanjaan bulanan. Haa walaupun perit, terpaksa lah telan juga sebab dah jadi tanggungjawab untuk anda melangsaikannya. Apa kata anda cuba tip ini untuk menyelamatkan anda daripada tiada duit langsung. 

CONTINUE READING

Umur 40-an, Wanita Patut Beri Masa Lebih Untuk Diri Sendiri

Bukan apa, menurut satu kajian badan kita akan berasa kurang stres bila kita melakukan perkara yang kita minati malah, diri lebih rasa bahagia berbanding mereka yang tak buat perkara yang mereka minati. Sekarang ni, cuba cari apa yang anda minat? Menjahit? Membuat kuih? Atau menelaah buku?

CONTINUE READING

Tiada Lagi Istilah Tidak Mampu! Ajak Suami Kumpul Duit Deposit Rumah Dengan Cara Ni

Kahwin buat grand- grand tapi masih duduk rumah sewa? Donna faham, cakap je pasal nak beli rumah mesti ramai yang mengeluh kerana tidak mampu. Sekarang ni makin lama harga rumah semakin meningkat, jadi kalau tak kumpul dari sekarang sampai bila-bila lah anda tidak merasa untuk duduk rumah sendiri. 

CONTINUE READING

Wanita & Belanja : Kenapa Mereka Suka Simpan Resit?

Harini apa kata anda buat ‘spotcheck’ dekat kawan-kawan, tengok purse mereka ada tak terselit resit-resit lama? Memang tak dapat dinafikan wanita ni sikapnya suka belanja lepas tu ia menjadi satu habit untuk menyimpan resit belanja sehingga penuh sampai tak nampak duit dalam purse hiks. 

CONTINUE READING
Donna