Currently Browsing: Famili & Hubungan

Sebelum Hantar Borang Nikah, Anda Kena Siap Sedia Dengan Soalan ‘Interview’ Ni

Kami harap semua pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga tidak mempunyai masalah jika ditanya soalan selain daripada soalan bocor diatas. Lagipun, tak salah kalau kita mendalami tentang ilmu agama Islam kerana lambat-laun anda perlu menjawab soalan daripada Malaikat Munkar dan Nangkir bersendirian di dalam kubur.

CONTINUE READING

Bosan Asyik Baring? Ajak Suami Cuba 4 Posisi Berdiri Yang Buat Anda Semakin Ketagih

Selalunya kalau anda atau suami yang ajak untuk bersama pada malam hari mesti rasa tak sabar nak masuk bilik kan hiks! Haa tapi jangan terburu-buru terus baring sebab hubungan intim ni boleh dilakukan dalam pelbagai posisi. Pernah terfikir tak untuk melakukannya dalam keadaan berdiri? Posisi berdiri ni sebenarnya membuatkan hubungan anda bersama suami semakin hangat dan lebih menarik tau. 

CONTINUE READING

Jom Kenali Perangai Sebenar Si Dia Dengan Cara Mereka Makan

Walaupun anda sudah lama dengan pasangan masing-masing namun ia tidak bermakna anda kenal mereka dengan lebih mendalam. Kebiasaanya setiap individu mempunyai gaya dan personaliti yang berbeza apabila bersama dengan orang yang mereka sayang berbanding keluarga atau rakan-rakan. Haa pernah tak anda melihat cara si dia sewaktu makan bersama? 

CONTINUE READING

9 Punca Anda Hilang Kebahagiaan

Boleh dikatakan hampir semua manusia di dunia ini tidak kira lelaki atau wanita, muda mahupun tua pasti menyimpan segunung harapan untuk rasa bahagia di dunia ini. Bagaimanapun tidak semua dirahmati dengan bahagia dan kegembiraan. Segelintir daripada kita terpaksa berdepan pelbagai cabaran, kesakitan dan penderitaan. Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa anda sukar mendapatkan kebahagiaan ? Atau mungkin anda bertanya mengapa kebahagiaan yang pernah anda miliki sebelum ini telah pun hilang. Ingin tahu punca-punca anda hilang bahagia.. jom baca lanjut!

CONTINUE READING

Jangan Jadikan Status Dah Berkahwin Satu Tiket Boleh ‘Ringan-Ringan’ Depan Umum

Mungkin ada di antara pembaca kami sudah mengetahui adab suami isteri bila depan orang atau keluarga tapi sayangnya masih ada lagi segelintir melakukan perbuatan bermesra keterlaluan luar dari norma di depan umum. Erti kata lain, budaya barat. Apa yang buat kami terkejut, pasangan tersebut dari orang melayu yang bergama Islam.

CONTINUE READING

Isteri Malu Nak Cakap? Tapi Mungkin Ini Posisi ‘Favourite’ Wanita Yang Suami Patut Tahu

Nak tunggu isteri cakap, confirm mereka malu! Okay, why not anda cuba posisi ini dan mungkin ia akan jadi favourite position mereka semasa melakukan hubungan intim. Untuk pengetahuan anda, Men’s Health telah membuat satu tinjauan yang dilakukan hampir 1100 orang wanita memberitahu bahawa posisi ini yang mereka suka dalam diam. 

CONTINUE READING
Donna