Currently Browsing: Famili & Hubungan

“Abang Saya Sendiri Buka Seluar Saya Dan …”- Akibat Ketagih Video Lucah Adik Kandung Jadi Mangsa

Ibarat syaitan bertopengkan manusia, bagaimana perasaan apabila salah seorang ahli keluarga anda telah membunuh kepercayaan dengan melakukan perbuatan terkutuk terhadap diri anda hanya semata-mata untuk memuaskan nafsu serakah. Tergamak seorang lelaki telah mengambil kesempatan ke atas adik kandungnya sendiri sejak dia berusia 9 tahun lagi akibat daripada ketagih dengan video lucah yang ditontonnya. 

CONTINUE READING

Takut Nak Makan Pil Perancang Keluarga Kerana Terlalu Percayakan Mitos?

Bila dunia sekarang ni di hujung jari, apa sahaja berita atau isu yang disiarkan dalam media sosial pasti anda akan percaya. Terlalu banyak mitos yang menjadikan ramai wanita dibelenggu untuk tidak mengambil pil perancang kerana takut akan kesan sampingan yang mengganggu kesuburan atau sukar mengandung pada masa depan. 

CONTINUE READING

3 Cara Maafkan Suami Curang

Well, semarah mana pun anda terhadap suami anda, realitinya suami anda telahpun disondol  oleh perempuan muka tak siap tu okay? Malangnya sebagai wanita, anda perlu kuat dan kental dan sesetengah anda terpaksa memaafkan suami hanya kerana memikirkan anak-anak yang sedang membesar memerlukan kasih ayah atau juga kerana masih ada kasih dan sayang terhadap si suami.

CONTINUE READING

Nasihat Seorang Hakim Mahkamah Syariah Buat Anda Yang Bergelar Mertua

Kali ini salah seorang pengguna Facebook, Natrah berkongsi nasihat dari seorang Hakim Mahkamah Syariah yang mengendalikan banyak masalah rumah tangga yang sering timbul dimana bila diselidik semula, semuanya bermula dari kesalahan kecil. Hm, apa kesalahan yang kita sering terlepas pandang tu?

CONTINUE READING

Alamak! Macam Mana Nak Hilangkan ‘Love Bite’ Malunya Kalau Mertua Tengok

Setiap kali bermanja dengan hubby mesti terbabas ada gigitan dan ciuman di bahagian leher. Perkara ini kebiasaannya akan berlaku kepada pasangan yang baru sahaja mendirikan rumah tangga, setiap kali berkasih sayang akan ada moment bila pasangan meluahkan rasa sayang dengan meninggalkan kesan berwarnah merah pada kulit. Alahai tanda gigitan di leher ni sebenarnya boleh mengganggu hari-hari anda tambah lagi bagi yang duduk dengan mertua, habis lah malunya kalau mertua ternampak, betul tak?

CONTINUE READING

“Awak Nak Lari Saya Akan Bunuh…”- Wanita Ini Kongsi Pengalaman Hitam Dipukul Suami Selama 20 Tahun

Seorang wanita apabila sudah bergelar isteri pasti akan menurut segala perintah pemimpinnya iaitu suami, namun bukan semua bernasib baik untuk memiliki seorang suami yang mampu melindungi isterinya. Bahkan keadaan bertambah buruk apabila ada segelintir suami  yang sanggup berubah menjadi seorang panas baran dan sanggup memukul isteri yang lemah. Jika perkara ini terjadi, pasti setiap wanita akan tertanya-tanya di mana sifat tanggungjawab sebagai seorang suami? 

CONTINUE READING
Donna