Currently Browsing: Deko

Nah! Ini 12 Idea ‘Design’ Untuk Ruang Television Yang Urban

Kadang-kala tu sampai termenung dua jam nak mencari idea mencantikkan rumah, itu pun tah dapat ilham ke tidak. Kalau tak dapat? Memang deko rumah asal siap je la tapi tak kan lah tak nak hias cantik-cantik kot? Lebih-lebih lagi bahagian ruang tamu, kawasan utama yang tetamu akan nampak susunan perabot rumah, mestilah nak cantik-cantik.

CONTINUE READING

Rajin Masak Tapi Malas Kemas Dapur? Baca Trik Ni Untuk Penyelesaian

Percaya tak ramai diantara kita yang rajin masak tapi malas kemas dapur? Haa bab mengemas dapur ni memang ‘liat’ sikit nak buat tambah lagi jika anda selesai memasak untuk hidangan yang banyak. Setiap ruang dalam kediaman anda, semestinya mempunyai susun atur yang tersendiri tidak kira sama di ruang tamu atau pun dapur. 

CONTINUE READING

5 Kaedah Ini Dapat Mengurangkan Kemungkinan Rumah Terbakar

Perkara ini boleh terjadi mungkin disebabkan berpunca daripada kecuaian atas diri kita sendiri. Jadi, daripada anda merisaukan perkara yang keberangkalian boleh berlaku lebih baik mencegah daripada awal. Berikut adalah 5 kaedah mengelakkan rumah anda daripada dijilat api. 

CONTINUE READING

Tak Tahu Nak Gantung Apa Dekat Dinding? Tengok Cara Martha Stewart Hias

Mesti ada diantara anda binggung bagaimana nak susun, mix and match frame yang bergantungan. Iyalah, takut nampak  macam kedai jual frame pula nanti. Terlalu banyak dan serabut! Apa yang memeningkan lagi, nak gantung frame apa je? Tak ada idea ni!

CONTINUE READING

Dah Zaman Millenial Ni, Barang Hantaran Kena La ‘Style’ Urban Sikit

Ada sesetengah golongan masyarakat melayu pula lebih menekankan barang hantaran dalam bentuk makanan seperti buah-buahan, manisan, sirih junjung, kek, agar-agar bercorak dan lain-lain lagi. Iyalah, barang hantaran ni cuma adat melayu jadi ia akan berubah mengikut kehendak manusia. Tiada dalam garis panduan Islam.

CONTINUE READING

Gunakan Idea Ini Untuk Hiasan Lebih Tersusun Di Ruangan Pintu Masuk Utama

Kadang-kala tu ala kadar je kita hias ruangan tu padahal setiap sudut rumah amat penting diberi keutamaan untuk menghias. Barulah rumah nampak cantik dan sempurna. Kalau anda perasan, rumah yang berseri adalah rumah yang diberi perhatian pada setiap bahagian.

CONTINUE READING
Donna