Cara Dapatkan Tubuh Badan Yang Segar!

Selain daripada servis enjin kenderaan, tubuh badan kita juga perlukan servis sekurang-kurangnya sebulan sekali. Iyalah, dah berkerja, bergerak sana-sini dan memikirkan masalah mesti badan terasa lemah dan sendu.

Untuk mengekalkan kecergasan dalam badan, anda perlu ikuti panduan yang Donna akan kongsikan ini. InsyaAllah, pasti mujarab!

Tidur yang cukup

Sumber: pexels

Menurut kajian terbaru di Sydney, golongan yang kurang mendapat tidur pada hari bekerja akan mendedahkan diri mereka kepada risiko diabetis tahap dua. Sekaligus, menyebabkan badan cepat penat dan lesu.

Oleh itu, pastikan anda mendapat tidur 8 jam sehari untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan, mendapatkan kesegaran badan serta mendapatkan hari yang produktif setiap hari.

Senaman

Sumber: pexels

Setiap hari kita mesti ada alasan untuk tidak bersenam. Tetapi, adakah alasan-alasan ini sah jika ia kompromi kesihatan anda dan boleh membawa kepada penyakit dalam jangka masa panjang?

Jangan beri banyak alasan untuk bersenam. Sekurang-kurangnya lakukan 5 minit sehari sebelum melakukan kerja atau selepas pulang dari kerja. Bukan semasa kerja ye! Ihiks! 

Urutan

Manjakan badan dengan sentuhan pada tubuh seperti mengurut. Mengurut boleh dilakukan dengan bidan atau anda boleh saja ke Superdeals untuk pakej urutan menarik.

 

 

 

 

 

Tags: , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna