Cara Dapatkan Diskaun 50% Bil Eletrik!

Apa???? Diskaun sampai 50%!!!!

Selepas pihak kerajaan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac lalu, kebanyakan rakyat Malaysia yang bekerja sendiri seperti menjual makanan di tepi jalan atau pasar malam merungut kerana tidak mempunyai pendapatan harian.

Begitu juga mereka yang terpaksa diberhentikan oleh pihak majikan kerana tidak mampu membayar gaji apabila tiada proses jual beli sepanjang PKP dilaksanakan. Perkara ini bukan saja terjadi di Malaysia tetapi di seluruh dunia akibat penularan wabak COVID-19.

Sumber: cariangoogle

Komitmen setiap bulan…

Antara yang mengusarkan kebanyakan rakyat Malaysia adalah komitmen yang perlu ditanggung pada setiap bulan seperti bil rumah, kereta, barangan dapur, internet, bil api air dan banyak lagi.

Bayangkan mereka yang kehilangan pendapatan bulanan dan perlu bayar bil eletrik dan air? Bagaimana mereka nak survive?

Okay, okay… Sekarang jangan risau kerana kami ada berita baik buat anda dapatkan diskaun 50% bagi pembayaran bil eletrik melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat.

Anda semua layak dapat diskaun 50% pembayaran bil eletrik jika….

Memetik kenyataan dari portal Tenaga Nasional Berhad, mereka telah menjelaskan beberapa soalan umum bagi pengguna domestik kediaman. Misalnya, penduduk tempatan macam kita ni la dan pakej ini dilaksanakan daripada 1 April sehingga 30 September!

Kesimpulannya, lagi sikit penggunaan eletrik, lagi banyak diskaun kita boleh dapat. Jadi, sama-sama la berusaha mengehadkan pengunaan eletrik walaupun 24 jam kita berada di rumah. Setuju?

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Tiada Peneman,” – Ibu Ini Kongsi Pengalaman Bersalin Ketika Musim COVID-19

Tiada Lagi Servis Penghantaran Makanan Lepas Jam 8 Malam!

 

 

 

Promosi menarik dengan hanya klik link ini.

 

Sumber: tnb

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna