Bila Designer Buat Kerja! Kecantikan Baju PPE Jovian Mandagie Jadi Perhatian

Meletopnya rasa kalau dapat pakai PPE macam ini!

Itulah yang dikatakan netizen sebaik sahaja pereka fesyen terkenal menghasilkan gaun PPE hasil tangannya sendiri. Mana tidaknya, sut PPE yang serba putih itu memang buat semua jatuh cinta.

Atas dasar penghargaan kepada anggota barisan hadapan, ramai yang turut menggunakan kepakaran mereka untuk meringankan beban. Antara yang turut sama membantu ialah golongan pereka fesyen dalam menyediakan dan menjahit sut PPE untuk kegunaan frontliners.

Apa pun, antara pereka yang mendapat perhatian ialah Jovian Mandagie. Mana tak viral, sut PPE hasil tangannya memang eksklusif habis. Baju PPE ini tak hanya diberikan kepada frontliners tau, riders yang hantar makanan pun dapat juga… macam abang ini.

Lihatlah kegembiraan petugas barisan hadapan kita yang gembira dengan pemberian pereka fesyen terkenal negara kita ini. Packaging pun lawa betul!

 

View this post on Instagram

 

Happy doctors in Hospital Serdang who have received our Hygiene kit. Thank you Doc @n_ayla for helping me to distribute to them ❤️ #KitaJagaKita

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie) on

Berikut adalah gambar sut PPE yang mendapat perhatian netizen itu.

Nak buat baju raya!

Oleh sebab baju PPE ini cantik sangat, siap ada yang nak jadikan ia baju raya untuk tahun ini tau.

Terima kasih diucapkan kepada pereka fesyen kita. Dah la berbakat lepas tu suka bantu orang lain. Diharapkan lebih ramai akan menyumbang kepakaran untuk petugas barisan harapan kita. Anda pun boleh mainkan peranan juga, sila duduk rumah dan jaga jarak dengan orang lain.

 

Baca juga:

Saya Tak Kisah Masuk Wad Pesakit COVID-19 Tanpa PPE, Mask,Golongan Antivaksin Buktikan Kekebalan

Petugas Medik Gali Balik Jenazah Pesakit COVID-19 Sebab Orang Kampung Mengamuk!

 

 

Tags: , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna