Bila Che Ta Buka Rahsia Pantang Larang Yang ‘Haram’ Dibuat Kepada…

Siapalah tak kenal dengan Che Ta kan, minatnya terhadap fesyen jelas ditunjukkan menerusi perkongsian gambar di laman instagramnya. Jujurnya penulis sendiri pun suka stalk IG Che Ta semata-mata untuk melihat fesyen pakaian, from top to toe yang digayakannya setiap hari.

Boleh dilihat kebanyakkan pakaian milik Che Ta punyai identitinya sendiri. Jika anda ingin meniru gayanya, jangan takut untuk mencuba dan go beyond everyone. Kenalah confident, githewwww…

Tidak lokek berkongsi ilmu, Che Ta juga ada berkongsi rahsia pantang larang yang ‘haram’ dibuat kepada handbag. Ha, tidak semua tahu perkara ni.

  1. Haram simpan handbang dalam plastik sampah

Beg plastik jenama Nobita ke, atau yang dapat dari supermarket tu ke NO NO NO..NO Way! Tau tak sebab apa? Sebab beg plastik akan memerangkap lembapan. Dan ia boleh menyebabkan kulat. Takkan nak pakai handbag yang berkulat kan? Eeww..

 

View this post on Instagram

 

@aaisyahdhiarana111 . #floraltheme

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

  1. Jangan sesekali meletakkan handbag di bawah lantai

Ini bukan isu merendahkan martabat handbag uols, tapi ini adalah isu kebersihan. Kita belum tahu apa jenis kuman dan bakteria yang ada pada lantai tersebut, Mungkin bakteria berbahaya sedang bergolek-golek keriangan di situ. Ha, takut-takut nanti ia melekat pada handbag dan terus menjangkiti anda sekeluarga.

 

View this post on Instagram

 

Morning .. pas short vacay , bck to reality, pagi2 dah kena kluaq demi sesuap nasi 😊 #offtoaloqstaq

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

  1. Jangan biarkan handbag kosong

Hati jika tidak diisi dengan iman pasti rapuh, begitu juga handbag, jangan sesekali disimpan dalam keadaan handbag kosong. Letakkan surat khabar atau bahan-bahan asal yang ada di dalam handbag masa ia baru dibeli. Ini adalah untuk mengekalkan handbag pada bentuk asal dan kekal nampak seperti baru.

 

View this post on Instagram

 

Midnight blue is the only color that can ever compete with black. 💄 @syedewa . 👗 @rizmanruzaini . 📷 @blackpepperproduction

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

  1. Elakkan handbag terkena matahari untuk tempoh yang lama

Kulit handbag bukan macam kulit kita, mereka tidak memerlukan Vitamin C! Jika biarkan terdedah pada cahaya matahari/cahaya secara terus menerus, ia mampu memudarkan warna asli handbag anda. Rugi sangat, dah pudar malu lah nak tunjuk kat orang kan? Hiks.

 

View this post on Instagram

 

Satur yay 😁

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Ha, itulah perkongsian Che Ta tentang penjagaan terbaik baginya untuk handbag. Maklumlah, buat si pengumpul/penggemar handbag, harga setiap satunya bukan murah. Ada yang mencecah sehingga harga RM 500,000 setiap satu. Jangan cakap anda tidak kisah dengan handbag anda! Hiks!

 

View this post on Instagram

 

PART 1 – PANTANG LARANG YG “HARAM” DIBUAT KEPADA HANDBAG KITA! . . 1. HARAM SIMPAN HANDBAG DALAM PLASTIK! Beg sampah.. Beg plastic jenama Nobita ke, yg dpt dari supermarket tu ke.. NO NO NO… NO WAY! Tau x sbb apa? Sbb, beg plastik akan memerangkap lembapan.. Ini blh mengakibatkan kulat! Takkan nk pakai handbag yg berkulat kan? Eeww.. . . 2. JGN SESEKALI MELETAKKAN HANDBAG DI BWH LANTAI… Ini bukan isu merendahkan martabat handbag uolls.. Tp ini isu kebersihan! Lantai tu, kita blom tau lg apa jenis kuman/bakteria yg ada.. Mungkin bakteria plg berbahaya sdg bergolek-golek keriangan kt situ.. Takut2 nnt, ia melekat pada handbag uolls.. Seterusnya mampu menjangkiti uolls sekeluarga! . . 3. JGN HANDBAG DIBIARKAN KOSONG Hati kalau x diisi dgn iman pasti rapuh.. Sama juga handbag..Jgn sesekali simpan dlm keadaan handbag kosong.. Letakkan suratkhabar, atau bahan2 asal yg ada dlm handbag masa uolls baru beli.. Ini bg mengekalkan handbag pada bentuk asal dan kekal nmpk seperti baru! . . 4. ELAKKAN HANDBAG TERKENA MATAHARI UTK TEMPOH LAMA Kulit handbag kita bkn mcm kulit kita.. Mereka x perlukan Vitamin C! Kalau dibiarkan terdedah pada matahari/cahaya secara terus menerus, mampu memudarkan warna handbag.. Rugi sgt nnt.. Dah pudar, malu lah nk tunjuk kat orang.. Kan? Huhuhu… . . Ada lg beberapa tips sy nk bagi.. Tp x muat letak dlm satu posting.. . . Nk sy bagi lagi? . . KOMEN –> “I want more” . . #rcw #zapatos #rcwhandbag #premiumhandbag #zapatosxrozitachewan . #iris . #black

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: Instagram

Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna