Betul Ke Termometer Infrared Boleh Rosakkan Saraf Otak?

Musim wabak berbahaya ni, kalau masuk ke dalam mana-mana premis pasti perlu memeriksa suhu badan terlebih dahulu.

Maklumlah, tiada vaksin yang berjaya ditemui lagi kerana masih dalam kajian. Jadi semua orang harus mengikuti arahan bagi memutuskan rantaian COVID-19.

Sumber: cariangoogle

Thermogun berisiko terhadap otak?

Namun baru-baru ini, kami terjumpa satu video yang membincangkan tentang penggunaan termometer inframerah yang ditembak pada bahagian dahi.

Salah seorang perbahasan dalam video tersebut mengatakan jika sesiapa ingin mengambil suhu badannya di bahagian dahi, dia akan menolak dan meminta menembak thermogun dibahagian belakang tangan kerana gusar memberi kesan terhadap otak.

Ringkasan Secret Agenda dibalik Covid-19Dr. Noorsy BSc. SH. Msi dalam video ini mengatakan bahwa thermo gun menggunakan laser dan beresiko terhadap otak. Namun sebenarnya bukan hanya otak tetapi juga ada kelenjar pineal. Prosedur ditembakkan ke dahi memiliki resiko. Kelenjar pineal adalah mata ketiga (mata spiritual). Hindari digunakan di dahi! Prosedur ditembakkan di dahi ini diduga sebagai sengaja untuk merusak otak dan mematikan serta membuat mata ketiga menjadi buta.Perlu dicatat bahwa kemudian ada koreksi bahwa thermo gun tidak mengunakan laser, yang benar adalah menggunakan infra merah. Namun demikian radiasi infra merah bukan berarti tidak ada resiko. Orang saja memasang film kaca mobil untuk mengurangi radiasi infra merah matahari. Tetap yang menjadi pertanyaan besar adalah mengapa ditembakkan di dahi ya? Sebab alat tetap mengeluarkan radiasi. Lebih-lebih kebetulan di balik dahi ada kelenjar pineal. Kelenjar pineal ini disebut "the seat of soul", tempat singgasana jiwa, yang artinya jika kelenjar pineal ini rusak maka jiwa tidak lagi bisa duduk di dalam tubuh alias manusia menjadi zombie – robot hidup tak berjiwa.Jangan sampai People menjadi pintar itulah tujuan Elite Globalist Communism. Jika orang terbuka mata ke 3 maka akan dituduh ketempelan Jin 👁️

Posted by Bless4Hell666 on Sunday, July 19, 2020

Penerangan dari seorang doktor…

Tapi, sejauh mana kebenaran fakta ini? Kebetulan kami terbaca penerangan tentang isu ini dari salah seorang Doktor Kesihatan Wanita dan Kehamilan, Dr. Muhammad Izzat.

Menurutnya, sinaran inframerah dan laser adalah dua perkara berbeza kerana infrared selamat digunakan malah tidak akan merosakkan otak atau mana-mana saraf mata.

“Otak akan jadi rosak kalau…”

Tiada masalah bila guna termometer itu pada dahi kerana itu cara yang betul untuk dapatkan bacaan yang tepat. Penggunaan termometer infrared juga tak menyebabkan otak jadi sewel. Cuma, otak akan jadi rosak disebabkan kurang membaca sehingga mudah sangat kena scam,” jelasnya dengan ayat gurauan.

Dr. Izzat turut menambah, non-contact termometer yang digunakan pada zaman sekarang adalah termometer infrared, bukannya menggunakan laser jadi tak merbahayakan kesihatan pun.

Lepas ni, jangan tak bagi pekerja premis tembak suhu bahagian dahi okay? Semoga maklumat yang kami sampaikan ini memberi manfaat buat anda semua.

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Kenapa Makin Berusia Makin Sakit Tapak Kaki?

Ada Batas! Ini Bahagian Anggota Anak Yang Tidak Boleh Dicium

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: twitter

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna