Betul Ke Saiz Payudara Semakin Besar Jika Anda Tidak Memakai Bra?

Pernah rasa tak payudara anda ‘lemas’ dan berpeluh? Bila dah seharian asyik bertutup je mesti lega kan kalau di rumah anda tidak memakai bra tambah lagi bila tidak berbaju memang nikmat dan selesa.

Bercakap sahaja tentang pemakaian bra, ramai di antara anda yang menganggap bahawa pemakaian bra tersebut adalah penting dan wajib dilakukan bagi kebaikan payudara, tapi ramai yang tidak terfikir tentang apa akan jadi pada aset anda sekiranya ia tidak disokong dengan tanpa memakai bra?

Bila tak pakai, takut kendur? Jom lihat manfaat jika anda berhenti memakainya untuk seketika :

Image result for payudara besar

Sumber: doktersehat

Pernafasan Lebih Lancar

Kadang-kadang terlalu ketat dan ada juga yang longgar, ini akan menyebabkan ia menyekat proses pernafasan dan secara tidak langsung anda akan berasa lemas secara tiba-tiba. Sekirannya di rumah, lapangkan bahagian payudara anda untuk lebih selesa dan dapat memudahkan anda bernafas dengan baik.

Image result for sleep without bra

Sumber: flo

Menghasilkan Lebih Banyak Kolagen

Kajian menunjukkan bahawa wanita muda yang tidak memakai bra akan mempunyai peluang lebih besar untuk memiliki payudara lebih tegang serta banyak menghasilkan kolagen.

Sakit Belakang Bagi Memiliki Payudara Besar

Penting untuk anda memakai bra yang berkualiti ini kerana bagi yang memiliki payudara besar, pemilihan bra amat penting untuk menyokong tulang belakang serta di bahagian depan untuk memberi keselesaan.

Percayalah tidur tanpa memakai bra bukan hanya baik untuk kesihatan malah anda akan dapat tidur yang lebih lena dan selesa.

 

Untuk artikel lebih menarik, anda boleh klik link di sini :

Jom Amalkan Milkshake Betik Muda Kalau Nak Payudara Yang Besar  Mantap!

Biar Betul! Kerap Minum Kopi Boleh Buatkan Payudara Makin Mengecil?

 

 

 

 

 

Sumber: wanista

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna