Berita Gembira! Ada Tanda Awal Malaysia Akan Pulih Dari COVID-19

Bukan mudah untuk terus berada di dalam rumah apalagi kalau anda memang jenis yang kaki jalan. Perintah Kawalan Pergerakan fasa pertama sudah berlalu namun kita semua berjaya mengharunginya bersama-sama. Macam-macam cara dilakukan untuk mempromosikan rakyat Malaysia agar tetap. Baik dari KKM, pihak polis, askar, netizen di laman sosial sehinggalah golongan selebriti. Semua berganding bahu untuk memastikan rakyat Malaysia tinggal di rumah.

Malaysia terus mencatatkan angka pesakit yang pulih yang memberangsangkan. Bukan itu sahaja, kita juga menjadi antara negara yang dipilih Pertubuhan Kesihatan Sedunia untuk menjalankan kajian ubat bagi kegunaan rawatan COVID-19.

Sumber: Selangorjournal.my

Nampaknya usaha kita semua rakyat Malaysia berbaloi apabila Ketua Pengarah Kementerian Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata ada tanda-tanda awal untuk COVID-19 pulih di negara kita. Namun, ini semua bergantung kepada bagaimana rakyat Malaysia mematuhi arahan untuk duduk rumah dalam PKP fasa kedua ini.

Berita baik itu disambut gembira oleh orang ramai di laman sosial. Masing-masing bersemangat untuk kekal duduk di dalam rumah agar boleh menyambut Ramadan dengan keluarga di kampung.

Turut sama bergembira ialah penyanyi terkenal, Faizal Tahir.

Betul apa yang dikatakan Faizal Tahir. Pandemik ini belum berakhir. Berhentilah bergaduh dan marilah kita saling bersatu-padu untuk membanteras COVID-19. Duduk di rumah dan pastikan keluarga dan rakan-rakan anda lakukan perkara yang sama. Ayuh Malaysia, kita boleh lakukannya bersama-sama!

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna