Ainaa 151 posts

Currently Browsing: Ainaa

Apa Jadi Bila Orang Malaysia Jadi Hero Untuk Movie Hollywood? Filem Last Christmas Wajib Tonton!

Biasalah bila dah nak hujung tahun ni, banyak movie best-best keluar kat panggung tau! Inilah masanya nak reward diri culik yang tersayang bawa pergi tonton movie sama-sama! Tak tahu movie apa nak tonton? Jom baca review ni…

CONTINUE READING

Lakukan Ini Bila Lampu Amaran Minyak Kereta Dah Menyala Dan Anda Masih ‘Stuck In Jam’!

Ramai kalut dan tak tahu apa perlu dilakukan tatkala lampu amaran minyak menyala dan anda masih ‘stuck in jam’!!! Makin berkelip, makin berdebar rasa hati bila memikirkan tidak mahu tersadai di tepi jalan lantas menambah punca kepada kesesakan sedia ada. Patutkah anda berhenti dan meminta bantuan, atau teruskan perjalanan?

CONTINUE READING

Anggaran 10 Maut Setiap Hari, Kanser Ini Antara Yang Paling Agresif Di Malaysia

Mendengar namanya disebut sahaja sudah gerun rasa di hati. Antara penyakit yang paling ditakuti kerana ia mampu membunuh. Kenyataan ini bukan mahu menakut-nakutkan, akan tetapi ia adalah realiti pahit yang harus ditelan kerana saban hari jumlah mereka yang disahkan menghidapi penyakit kanser semakin bertambah.

CONTINUE READING

Buntu Idea Untuk ‘Door Gift’ Majlis Kahwin? Meh Usha Senarai Best Ni

Dalam banyak-banyak persiapan perkahwinan yang dilakukan, selalunya hal yang satu hal ni selalu terlepas pandang. Kadang-kala terkurang, adakalanya terlebih-lebih pula bajetnya. Door gift atau buah tangan pengantin kepada tetamu sungguh istimewa kerana ia menandakan terima kasih daripada pengantin dan keluarga kepada tetamu yang hadir memeriahkan majlis bahagia mereka. Dan mengaku atau tidak, selalunya door gift ni antara yang dinanti-nantikan oleh tetamu yang hadir. Ada yang siap berteka-teki akan hadiah apakah yang bakal diterima nanti.

CONTINUE READING

Spot Best Di Langkawi Untuk Percutian Bersama Anak

Pejam celik, pejam celik dah nak hujung tahun rupanya. Pantasnya masa berlalu sehingga tak sedar yang cuti sekolah pun semakin hampir. Pasti ramai sahaja ibu bapa yang mengambil cuti meluangkan masa bersama anak untuk travel ke destinasi-destinasi menarik. Untuk anda yang belum lagi mempunyai destinasi untuk dituju bersama anak, moh le ke Langkawi.

CONTINUE READING

Ini Perkara Paling ‘Asyik’ Anda Boleh Lakukan Untuk Sambut Anniversary

Percaya atau tidak sesetengah pasangan memandang remeh soal sambutan ulang tahun perkahwinan masing-masing kerana merasakan ianya bukanlah sesuatu yang penting. Ada yang terpinga-pinga mengira angka jika ditanya secara spontan tarikh ulang tahun perkahwinan mereka. Eh, jangan begitu! Sebab pakar sendiri yang menyarankan pasangan untuk meluangkan masa menyambut anniversary ni tau. Ha, penting sangat ke?

CONTINUE READING
Donna