Farah Nurdiana 498 posts

Currently Browsing: Farah Nurdiana

“Sayang Redha Abang Kahwin Lain Tapi…” – Isteri Dai’Farhan Minta Jangan Viralkan Perkahwinan

Bercakap sahaja tentang Dai’ Farhan mungkin sudah ramai yang tahu tentang kekecohan berlaku disebalik rumahtangga dia bersama pasangan dimana sudah tercetus peleraian talak satu kepada isterinya iaitu Fatin dan berkahwin dengan wanita lain. Apabila ia melibatkan penceraian atau poligami mungkin isu ni cukup sensitif di kalangan kita sehingga ramai yang mengeluarkan pendapat masing-masing di media sosial tanpa ada pandangan yang berasas dan fakta sebenar. 

CONTINUE READING

Bosan Asyik Baring? Ajak Suami Cuba 4 Posisi Berdiri Yang Buat Anda Semakin Ketagih

Selalunya kalau anda atau suami yang ajak untuk bersama pada malam hari mesti rasa tak sabar nak masuk bilik kan hiks! Haa tapi jangan terburu-buru terus baring sebab hubungan intim ni boleh dilakukan dalam pelbagai posisi. Pernah terfikir tak untuk melakukannya dalam keadaan berdiri? Posisi berdiri ni sebenarnya membuatkan hubungan anda bersama suami semakin hangat dan lebih menarik tau. 

CONTINUE READING

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING

Menarik & Kreatif! Idea Snek Untuk Parti Kanak-Kanak Versi Sihat

Kenapa anak-anak tertarik dengan gula-gula, coklat dan snek yang lain? Ini kerana ia sering didatangkan dengan setiap packaging yang menarik dan berwarna-warni. Tanpa goodies bag maka tak lengkap lah majlis. Sekarang ni mak-mak tak perlu risau sebenarnya makanan sihat juga boleh diolah agar ianya kelihatan menarik dan sesuai untuk majlis kanak-kanak. 

CONTINUE READING

Muntah Sampai Demam! Buat Penggemar Sushi Hati-Hati Mungkin Anda Termakan Cacing Parasit

Memang tidak dapat dinafikan makanan Jepun dan Korean menjadi pilihan masa kini tambah lagi buat golongan muda. Sushi dan makanan laut mentah bukan hanya terkenal di negara barat malah ia turut popular di negara Malaysia dan mula menjadi hidangan pilihan untuk makan bersama keluarga mahupun rakan-rakan. 

CONTINUE READING

Wanita Lebih Tertarik Dengan Rupa ‘Punai’ Yang Dikhatankan.

Musim berkhatan kembali lagi! Satu amalan tradisi masyarakat melayu di negara yang selalunya melibatkan kanak-kanak berusia antara 6 hingga 12 tahun. Dalam istilah tidak rasmi, zakar mereka ‘disunatkan’ bagi tujuan perlindungan daripada jangkitan kuman. Amalan berkhatan bagi golongan lelaki banyak faedahnya antaranya bahagian tersebut akan jadi lebih bersih, penjagaan lebih mudah dan lebih senang menyuci selepas membuang air kecil.

CONTINUE READING
Donna