Farah Nurdiana 652 posts

Currently Browsing: Farah Nurdiana

Eh Dah Kawin Pun Masih Ada Hati Pandang Yang Lain! Jaga-Jaga Kaum Wanita

Bercakap sahaja tentang kesetiaan, mungkin ia bukanlah sesuatu topik yang mudah untuk dibicarakan. Pada zaman kini terlalu banyak kes curang, ada yang lakukannya ketika isteri sedang hamil dan lagi teruk suami berpaling tadah sewaktu isteri sedang berpantang. Semakin hari, semakin meningkat kes penceraian dan salah satu faktor paling terkenal adalah disebabkan curang. 

CONTINUE READING

Awas! 3 Jenis Makanan Ni ‘Confirm’ Buat Berat Badan Naik Mendadak

Ramai yang tahu Malaysia adalah salah satu negara yang mempunyai kadar obesiti tertinggi di Asia Tenggara. Boleh dikatakan negara kita ni memang syurga makanan, cakap apa sahaja anda mahu kan pasti terdapat pelbagai pilihan. Masih ingat pepatah Inggeris ‘you are what you eat’ yang membawa maksud kesihatan anda dicerminkan melalui apa yang anda makan.

CONTINUE READING

Asyik Makan Tempat Sama Je! 3 ‘Port’ Terbaik Makanan ‘Western’ Di Kota Damansara

Asyik-asyik makan tempat yang sama, haa sekali sekala mesti nak try juga tempat baru dan hidangan yang lain daripada yang lain betul tak? Buat penduduk di kawansan Kota Damansara, kali ini Donna akan kongsikan pada anda 3 tempat paling terbaik untuk anda cuba makanan ‘western’ di sana. 

CONTINUE READING

Belanja Sampai Beribu Akhirnya Putus! 3 Kategori Wanita Ini Tak Boleh Ajak ‘Dating’

Bila buka je media sosial pasti akan ada cerita-cerita menarik yang mampu membuat kan anda tertarik baca tambah lagi kalau bab bercinta atau hubungan orang. Haa dengar cerita baru-baru ni tular seorang lelaki yang berkongsi kisah tentang teman wanitanya yang mendapat perhatian ramai pengguna Facebook kerana ramai yang rasa tindakan dan perangai wanita tersebut memang tak masuk akal! 

CONTINUE READING

“Awak Masih Sayang Saya?” Ramai Wanita Susah Nampak Tanda Lelaki Cinta Pasangannya

Ramai yang menganggap hati lelaki keras seperti batu, tapi sekali dah bercinta tiba-tiba boleh jadi selembut kapas gitu! Sekeras mana pun lelaki, pasti akhirnya mereka akan menangis juga kerana insan yang mereka sayang tetapi wanita don't take for granted . Jika si dia bersungguh-sungguh untuk menghalalkan anda dan melakukan sesuatu perkara dengan rela hati, maka anda tidak salah pilih pasangan hidup.

CONTINUE READING

Makan Sikit, Cepat Pula Lapar! Macam Mana Nak Kurus Ni?

Kalau nampak wanita lain makan banyak tapi tetap kurus, mesti rasa jealous betul tak? Biasa lah, orang perempuan kadang-kadang ada waktu dia punya makan sampai tak henti lepas tu bila berat badan naik anda juga yang akan rasa kecewa. Cuba anda lihat  kawan-kawan yang mempunyai bentuk badan ideal dan cantik mesti anda tertanya-tanya macam mana nak badan seperti mereka. Nak makan banyak tapi takut berat badan naik bila diet dan ambil makanan seimbang rasa cepat lapar pula.

CONTINUE READING
Donna