Afiqa Sarif 1057 posts

Currently Browsing: Afiqa Sarif

Badan Perlukan Rehat, Ketahui Masa Tepat Untuk Ambil Cuti Panjang

Bayangkan lima hari bekerja dan hanya dua hari saja cuti iaitu pada hujung minggu. Itu pun kalau betul-betul tak ada kerja, kalau ada kerja yang perlu diuruskan pada sabtu dan ahad? Macam mana nak ‘me time’? Mungkin perkara ini tak nampak kesan pada mereka yang belum berkahwin. Cuba fikir bagi golongan wanita yang sudah berkahwin. Adakah 15 jam sehari baik untuk kesihatan?

CONTINUE READING

Pembantu Rumah Ditangkap Ketika Larikan Barang Majikan Dengan Lori

Lihat sajalah video yang tular baru-baru ini. Video yang menunjukkan seorang pembantu rumah ditangkap ketika ingin mengangkut barang majikannya yang sudah dibungkus penuh dalam bagasi untuk dimasukkan ke dalam lori. Jom lihat rakaman pendek yang dimuat naik di media sosial…

CONTINUE READING

Buat Penggemar Pedas, Anda Patut Baca Fakta Kesihatan Ni!

Maklumlah, pilihan makanan pedas dikatakan pilihan citarasa lidah rakyat Malaysia dan sebanyak 80 peratus hidangan melayu mesti berunsurkan cili padi hijau dan merah. Antaranya, gulai lemak ayam cili padi, ayam masak merah, ikan keli masak hijau, ayam goreng berlada, sambal belacan atau sambal tempoyak. Terus rasa lapar!

CONTINUE READING

Resipi Rahsia Udang Merah Petai Yang ‘Confirm’ Buat Bangkit Selera

Bertambah sedap dan padu! Tak percaya try la masak nanti. Lepastu cuba bagi dekat jiran, confirm jiran sebelah tanya resipi ni. Sebenarnya, budu ni kami gantikan dengan garam dan rasa hidangan memang lain. Selamat mencuba!

CONTINUE READING

Sungguh Beremosi, Aeril Noah Tetap Bawa BCL Di Pentas Muzik Love Fest 2020

Ketika Ariel mendendangkan lagu berjudul Mencari Cinta dengan berlatar belakangkan visual hitam putih BCL yang turut menyanyikan lagu tersebut. Ariel yang mengenakan suit serba hitam pada malam tersebut menunjukkan perasaannya masih sedih dengan apa yang menimpa rakan seperjuangannya itu.

CONTINUE READING

Pengantin, Kalau Tak Nak Pakai Sanggul Lintang Cuba Gantikan Dengan ‘Crown’ Ringkas Ni

Biasalah bila zaman makin maju ni style untuk pakaian pengantin lebih kepada urban dan minimalis. Jadi, dah tak ramai yang nak pakai sanggul lintang ni waktu persandingan. Cukup meletakkan tiara dan veil atas kepala. Bagi yang tak berhijab, cukup dengan sanggup bulat dan makhota menghiasi kepala.

CONTINUE READING
Donna