Aksesori Yang Perlu Bawa Ketika Bercuti Di Tempat Sejuk!

Pasti ada di antara anda semua mengatakan “bawak je la baju sejuk. Apa susah”. Ya! Anda betul tapi untuk pengetahuan anda, baju sejuk pula bukan saja baju sejuk semata-mata tetapi, ada juga pakaian yang lain untuk mengurangkan rasa sejuk.

Sumber: pexels

Kepada yang sedang merancang untuk ke luar negara terutama negara yang sedang mengalami musim sejuk, pasti anda tertanya-tanya apakah barang yang patut anda bawa ketika ke sana.

Iyalah, takut nanti tak cukup pula baju untuk panaskan badan ketika bersiar-siar di sana. Lainlah yang bercuti bersama pasangan tu! Ihiks!

Tambah pula negara di Malaysia ini tidak mengalami musim sejuk.  Antara barang yang anda perlu bawa adalah…

Baju sejuk

Kalau boleh bawak banyak helai baju sejuk untuk melindungi badan anda dari suhu sejuk yang teramat. Ingat! Sejuk di sana tak sama dengan sejuk di Malaysia ye, ihiks!

Sumber: wintercloset

Snow boots

Snow boots ni penting untuk anda bergerak di kawasan yang mempunyai salji tebal.

Sumber: huffingtonpost

Snow cap

Dekat sana kalau pergi musim sejuk, kemungkinan besar salji akan turun. Snow cap lah aksesori untuk menutup bahagian kepala daripada terkena salji. Lagi tebal snow cap anda lagi bagus!

Sumber: outdoorwear

Snood scarf

Sumber: highstreet

Sarung tangan

Sarung tangan sangat penting untuk ke tempat sejuk. Kalau tangan kita kesejukkan, habislah mood shopping. Nak pegang paper beg masa shopping dekat sana macam mana? Ihiks!

Sumber: outsidepursuits

Apa pun, pilihlah aksesori yang kelihatan elegan dan matang. Barulah boleh bergaya di negara orang ala-ala Che Ta gitu. Selamat bercuti!

 

Sumber: vogue

Tags: , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna