D-Licious Donna Tasty

Asyik Korea Je, Ini Senarai Makanan Jepun Yang Popular Dekat Malaysia!

Apa kata kali ini anda beralih arah pada makanan Jepun pula. Eh jangan salah sangka, makanan Jepun bukan setakat sushi je tau. Mungkin anda sudah dimanipulasikan dengan iklan atau cerita daripada kawan-kawan yang makanan mereka hanya nasi dan ikan sahaja. Sebenarnya, makanan orang Jepun lebih banyak dan best berbanding Korea tau, jom lihat di bawah senarai makanan popular dekat Malaysia yang patut anda rasai! 

CONTINUE READING
Fesyen PrimaDonna

Gaya Datin Habis! Jom Tengok Koleksi ‘Spect’ Eina Azman

Apa yang menarik perhatian kami tentang Eina kali ni bukan resipi masakan atau gaya hidup dia yang mewah tapi koleksi cermin mata yang dia miliki. Ha, siapa yang nak bergaya ala-ala mak datin tu, bolehla usya pattern spect yang Eina gayakan ni.

CONTINUE READING
CitraDonna Sihat

Jangan Ingat Anda Tak Boleh Mengalaminya, Ketahui Simptom Serangan Jantung

Nampaknya, rakyat Malaysia lebih awal mengalami penyakit serangan jantung dan menurut sebuah portal akhbar  Berita Harian penyakit ini kekal sebagai penyebab utama kematian. Jika dilihat pada laporan Perangkaan Sebab Kematian Malaysia yang dikeluarkan pada 30 Oktober 2019 lalu, kematian disebabkan penyakit jantung iskemik meningkat sebanyak 35.3 peratus berbanding 13,503 kematian pada 2017.

CONTINUE READING
Destinasi Santai Donna

Siap Bertemakan Barbie Dan Hot Wheels Lagi! Jom Bawa Anak-Anak Datang Ke Sini

Sebagai seorang ibu, mesti anda pernah terdetik dalam hati seperti situasi di atas betul tak? Tambah pula sekarang dah nak mula musim cuti sekolah, anak-anak pun mula rasa seronok dan tak sabar untuk menghabiskan cuti mereka dengan aktiviti di luar. Haa tak perlu risau dah kerana Donna akan berkongsi pada anda semua satu tempat menarik yang tidak asing lagi di Ipoh Perak, iaitu taman tema Lost Wolrd of Tambun (LWOT).

CONTINUE READING
CitraDonna Deko

Gunakan Idea Ini Untuk Hiasan Lebih Tersusun Di Ruangan Pintu Masuk Utama

Kadang-kala tu ala kadar je kita hias ruangan tu padahal setiap sudut rumah amat penting diberi keutamaan untuk menghias. Barulah rumah nampak cantik dan sempurna. Kalau anda perasan, rumah yang berseri adalah rumah yang diberi perhatian pada setiap bahagian.

CONTINUE READING
DonnaTube

#theBawang: Suami Orang Jadi Rebutan?

theBawang akan membincangkan kehidupan realiti yang perlu para wanita hadapi tidak kira yang bekerjaya, suri rumah, solo mahupun yang sudah berumahtangga. Untuk minggu ini siri The Bawang akan berkongsi tentang suami orang menjadi rebutan. Ish! Betul ke? Jom saksikan video di bawah.

CONTINUE READING
CitraDonna Karier

Jangan Bergantung 100% Pendapatan Suami, Ini Antara ‘Side Income’ Buat Suri Rumah

Sebenarnya banyak cabang perniagaan yang anda boleh lakukan untuk menjana pendapatan sendiri. Biarpun hasilnya dua tiga ratus tapi anda tetap ada duit poket sendiri. Tak apa mula dari bawah, lama-kelamaan mungkin perniagaan yang kecil berkembang sikit demi sedikit. Penting pasang niat betul dan sentiasa berusaha.

CONTINUE READING
SuperDeals

Penting Tau! Rekod Momen Dan Gambar Bersama Pasangan Sebagai Kenangan

Alahai siapa yang pernah kena macam ni, biasalah kalau tengah dating dengan pasangan atau bersama dengan hubby sendiri setiap momen indah tu mesti anda akan ingin rekod dan mengambil gambar agar boleh dilihat semula. Tapi Donna faham tak semua pasangan yang sukakannya, jadi bertabah la ye! 

CONTINUE READING
D-Buzz

Ibu Bapa Terjahat, Dera Anak Hingga Mati!

Sepasang suami isteri mendera kejam anak lelaki mereka yang berusia lima tahun dengan mengurungnya dalam sangkar kucing sebelum menyimbahnya dengan air menggelegak semata-mata tidak mahu mandi, sehingga menyebabkan kematian kanak-kanak itu.

CONTINUE READING
CitraDonna Famili & Hubungan

Jangan Main ‘Tembak’ Je, Doktor Ini Kongsi Kaedah Efektif Untuk Merancang Keluarga

Anak ni amanah Allah dan rezeki yang tak semua orang boleh dapat. Janganlah kita ambil enteng bab mendidik dan membesarkan mereka. Mungkin ada segelintir pasangan berjaya mendidik lebih dari 5 orang anak tapi jangan samakan kemampuan dan jalan hidup kita dengan mereka.

CONTINUE READING
Learn More

About Myself

Follow Me

On Instagram

Discover

My Travels

Donna