Destinasi Santai Donna

Tiram, ‘Susu Dari Laut’ Korea Selatan

Sebut tiram mesti ada yang terbayang set tiram yang dihidangkan dalam filem Mr.Bean tu kan? Sememangnya tiram lebih enak jika di makan secara mentah. Ia dikenali sebagai ‘susu dari laut’ kerana kaya dengan nutrien dan protein. Kandungan zinc dan kalsium di dalam tiram boleh merawat mata yang penat, mencantikan kulit dan meningkatkan kebolehan belajar.

CONTINUE READING
D-Buzz

“Jangan Bina Mahligai Atas Tangisan Air Mata Isteri…” – Ustaz Ebit Lew Bersuara

Ustaz Ebit turut menambah, kalau nak kahwin sebaiknya carilah niat waktu awal-awal mula dulu kita kahwin. Kita kahwin nak dapat redha Allah untuk bimbing dan pimpin masuk syurga. Kahwin bukan untuk dapat apa yang kita nak tapi tunaikan apa yang Allah nak. Nikah itu amanah Allah. Doa pada Allah, dan tanya diri kita sebenarnya apa kita nak dalam hidup kita? Ar rijal lelaki pemimpin sebuah rumahtangga.

CONTINUE READING
CitraDonna Famili & Hubungan

Sebelum Hantar Borang Nikah, Anda Kena Siap Sedia Dengan Soalan ‘Interview’ Ni

Kami harap semua pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga tidak mempunyai masalah jika ditanya soalan selain daripada soalan bocor diatas. Lagipun, tak salah kalau kita mendalami tentang ilmu agama Islam kerana lambat-laun anda perlu menjawab soalan daripada Malaikat Munkar dan Nangkir bersendirian di dalam kubur.

CONTINUE READING
Kool FM

Tahniah! Farah Ann Sumbang Emas Untuk Malaysia Untuk Sukan SEA 2019

Ratu gimnastik artistik negara Farah Ann Abdul Hadi menutup tirai kempen Sukan SEA 2019 di Manila dengan penuh bergaya apabila dia membawa pulang 3 emas. Selepas mengungguli saingan individu keseluruhan dan palang bertingkat, Farah membuktikan kehebatannnya apabila mempertahankan emas acara senaman lantai semalam, Rabu 6 Disember

CONTINUE READING
D-Buzz

“Sayang Redha Abang Kahwin Lain Tapi…” – Isteri Dai’Farhan Minta Jangan Viralkan Perkahwinan

Bercakap sahaja tentang Dai’ Farhan mungkin sudah ramai yang tahu tentang kekecohan berlaku disebalik rumahtangga dia bersama pasangan dimana sudah tercetus peleraian talak satu kepada isterinya iaitu Fatin dan berkahwin dengan wanita lain. Apabila ia melibatkan penceraian atau poligami mungkin isu ni cukup sensitif di kalangan kita sehingga ramai yang mengeluarkan pendapat masing-masing di media sosial tanpa ada pandangan yang berasas dan fakta sebenar. 

CONTINUE READING
D-Buzz

“Petua Awet Muda Please..” – Che Ta Kongsi Rahsia Kelihatan Cantik

Kalau kita baca, mungkin kita rasa Che Ta main-main tapi kalau ikut tinjauan pakar psikologi, perkara ini ada betulnya kerana gaya hidup, cara pemikiran dan aktiviti yang dilakukan ada persamaan sekaligus wajah kita bukan akan tampil muda. Patutla Che Ta pilih suami muda, ihiks!

CONTINUE READING
CitraDonna Famili & Hubungan

Bosan Asyik Baring? Ajak Suami Cuba 4 Posisi Berdiri Yang Buat Anda Semakin Ketagih

Selalunya kalau anda atau suami yang ajak untuk bersama pada malam hari mesti rasa tak sabar nak masuk bilik kan hiks! Haa tapi jangan terburu-buru terus baring sebab hubungan intim ni boleh dilakukan dalam pelbagai posisi. Pernah terfikir tak untuk melakukannya dalam keadaan berdiri? Posisi berdiri ni sebenarnya membuatkan hubungan anda bersama suami semakin hangat dan lebih menarik tau. 

CONTINUE READING
SuperDeals

Penting Ke Serum Untuk Kulit?

Kulit orang lain-lain, tak boleh samakan kulit wajah kita sama dengan orang lain sebab faktor pemakanan, gaya hidup, cuaca, dan suasana pekerjaan atau rumah dalam pembentukan tekstur kulit wajah kita. Itu yang ada sesetengah sesuai pakai krim tapi ada sebaliknya. Kalau pakai, mungkin lagi teruk. Bergantung pada kulit individu.

CONTINUE READING
Kool FM

Telur Punca Luka Bernanah Adalah Mitos

Penjagaan pemakanan yang betul selepas pembedahan dan kebakaran adalah penting untuk penyembuhan luka. Penjagaan pemakanan yang tidak betul akan menyebabkan luka lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan proses penyembuhan akan menjadi lambat.

CONTINUE READING
Destinasi Santai Donna

Jangan Main Redah Je, Baik Baca ‘Tricks’ Ni Dulu Sebelum Terbang Ke Bandung

Kalau wanita nak bercuti je mesti nak cari tempat yang boleh shopping kan? Haa mana lagi kalau bukan Bandung, kerana ia terkenal sebagai tempat ‘syurga shopping’. Opps tapi jangan tertipu dan meletakkan harapan terlalu tinggi sebelum pergi ke sana. Ramai yang silap tanpa kaji selidik terlebih dahulu sebelum berangkat ke sana dan mungkin trip anda sepatutnya menjadi a memorable one, turned out to be one of nightmare. 

CONTINUE READING
Learn More

About Myself

Follow Me

On Instagram

Discover

My Travels

Donna